Yrittäjistä koostuva Heromaker-verkosto

Me Heromakerilla olemme Suomen parhaista johtamisen kehittäjistä koostuva verkosto. Olemme kaikki yrittäjiä, teemme kaikkemme asiakkaan tarpeen mukaan ja haluamme uudistaa alan ajattelua. Nämä aika moni jo tietääkin, mutta tällä kirjoituksella haluan hieman avata teille, mitä tämä verkostossa toimiminen johtamisen kehittäjänä tarkoittaa käytännössä?

Miksi yrittäjistä koostuva verkosto?

Suomi ja kaikki muutkin valtiot tarvitsevat yrittäjyyttä. Lyhyesti sanottuna se luo työpaikkoja ja kehittää yhteiskuntaa. Olen onnekas, että yrittäjyyttä arvostetaan enemmän kuin aiemmin ja se on jopa trendikästä. Myös yrittäjä-järjestöt ovat skarpanneet, joten osittain heidän ansiostaan meille yrittäjille annettiin kohtuullisen hyviä taloudellisia tukia korona-kriisin aikana (toki tiedän, että tässäkin on eri näkökulmia, mutta ei mennä nyt siihen…).

Uusia yrityksiä perustetaan joka tapauksessa kasvavissa määrin. Tämä on hyvä asia meille kaikille, mutta yksinään toimivat yritykset ja yrittäjät eivät välttämättä tuo toivottua tuottavuutta yhteiskunnalle ja tekijälleen toivottua jatkuvuutta. Kuka tukee yrittäjää yrityksen perustamisen jälkeen? Tähän suosittelen kaikille yrittäjille verkostoitumista oman osaamisalan tekijöiden kanssa. Yhdessä voimme auttaa toisiamme, sillä uskon sanontaan ”vain yrittäjä tuntee toisen yrittäjän ajatusmaailman”. Olen mielelläni omalla panoksellani mukana talkoissa, joissa yrittäjyyttä kehitetään ja yrittäjiä tuetaan.

Asiakkaan näkökulmasta yrittäjistä koostuva verkosto on parhaimmillaan ylivertainen. Hyvin harvalla palkkasuhde-mallilla toimivalla yrityksellä (ainakaan liikkeenjohdon konsultoinnissa) on käytettävänään monen alan todellisia huippuosaajia samalla tavalla kuin verkostoissa. Toisaalta verkostomainen ketteryys ja yrittäjien tyypillisesti matala kulutaso mahdollistavat asiakkaalle paremman hinta-laatu-suhteen. Verkostot ovat myös ketterämpiä muokkautumaan asiakkaan tarpeen mukaan ja verkostoon on ”helppo” löytää asiakkaan muutostilanteessa tarvittavaa osaamista nopeastikin. Näin ei toki aina ole, mutta onnistuessaan verkostot ovat asiakkaille muokkautumiskykynsä ansiosta paras pitkäkestoinen kumppani.

Raha ohjaa yrittäjiä verkostoihin

Me yrittäjät tiedämme, että aina ensin on mietittävä rahaa. Varsinkin yritystä perustettaessa tai näin korona-kriisin keskellä, on monella yrittäjällä taloudellisti hankalaa. Taloudellista tukea ei ole juuri saatavilla ja olemme varsin huonossa asemassa palkkatyötä tekeviin verrattuna. Uusia työprojekteja pitäisi saada. Verkostoissa yrittäjällä on mahdollisuus tarjota osaamista laajempiin kokonaisuuksiin ja toisaalta saada asiakkuuksia toisilta verkoston jäseniltä. Toimivissa verkostoissa jaetaan siis rahaa.

Verkosto ei voi olla ainoa tulonlähde yrittäjälle

Työnantajaksi verkosto ei kuitenkaan voi ikinä ruveta, vaan jokaiselle jäsenelle on verottajan ohjeiden mukaan tultava tulot pääasiassa muualta. Poikkeuksena tähän on yrityksen aloitusvaihe, jolloin verottaja on lempeämpi ajatuksissaan verkoston ylläpitäjää kohtaan.

Yrittäjän osaaminen kehittyy parhaiten verkostoissa

Jos ajatellaan yrittäjän henkilökohtaista osaamista, niin lähtökohtaisesti moni yrittäjä on liian yksin. Tällöin henkilön osaaminen keskittyy entistä kapeampiin ratkaisuihin, joista käytetään englanninkielistä konsultin pilanimeä ”One trick pony”. Usein törmään yrittäjinä toimiviin todellisiin huippuammattilaisiin, joiden tarinat ja osaaminen ovat jo valitettavasti vanhanaikaisia. Kun ”parasta ennen” päivämäärä on tullut vastaan jo aikoja sitten, on usein liian myöhäistä oppia uutta. Tällöin yksi erinomainen keino osaamisen ylläpitämiseksi (ja ennen kaikkea poisoppimiseksi) on verkostoituminen samankaltaisten osaajien kanssa. Väitänkin, että monellekin meistä johtamisen kehittäjistä olisi hyvä olla avoimempi ja poisoppia jo opittuja asioita. Näihin verkostot ovat omiaan ja suosittelen niitä lämpimästi!

Verkostoituminen tukee yrittäjän jaksamista

Olen nähnyt lukuisia väsyneitä, loppuun palaneita tai vähintään jaksamisensa kanssa jatkuvasti painivia yrittäjiä. Uuden ajan ”Sankari-yrittäjä” ei raada ja valvo öitä, vaan huolehtii yrityksestään, itsestään ja perheestään. Yrittäjäkin on ihminen ja ihminen on kokonaisuus, johon kuuluu sosiaalinen kanssakäyminen. Usealla yrittäjällä kollegoiden puute johtaa ongelmiin henkisen jaksamisen kanssa. Tämä teema on vielä hieman tabu (varsinkin johtamisen kehittäjillä, jotka uskovat edelleen Sankari-johtajan kestävän mitä vaan 😊), mutta ainakin itse voin myöntää olevani välillä aika tiukoilla jaksamisen suhteen.

”Ei yrittäjäksi kukaan tervepäinen ryhdy”, sanoi tuttavani jokin aika sitten. Tavallaan tämä on totta, sillä kyllä yrittäjällä ainakin paineensietokykyä ja uuden oppimisen taitoja testataan jatkuvasti. Verkostossa toimimalla usea yrittäjä kokeekin yhteenkuuluvuutta, saa tukea erilaisiin tilanteisiin ja pystyy oppimaan jaksamista myös toisilta. Nämä ovat tärkeitä elementtejä menestyksen kannalta! Autokin on vain kasa metallia ilman bensaa…

Miten Heromaker-verkosto toimii?

Ensiksikin haluan kiittää kaikkia verkostomme jäseniä. Me olemme keränneet ihmiset ”leiritulen äärelle”, mutta te olette luoneet tämän yhteistyön. Nöyrä kiitos ja lupaan auttaa teitä jatkossakin yrittäjä-taipaleellanne!

Me Heromaker-verkostossa olemme kaikki yrittäjiä. Kutsumme itseämme Sankarintekijöiksi. Olemme hioneet toimintatapojamme avoimesti keskustellen, virheistä oppien ja itsemme lisäksi asiakkaita kuunnellen.

Olemmekin sopineet pelisäännöistä keskenämme kirjallisin sopimuksin. Olemme myös sopineet keskenämme siitä, miten raha liikkuu eri tapauksissa. Sankarintekijät ovat kaikki samanarvoisia ja toimimme täysin samojen sopimusehtojen mukaan. Tämä luo luotettavuutta ja läpinäkyvyyttä! Jokaisen verkoston tulee itse luoda omat pelisäännöt keskenään.

Asiakas on meillä kuningas ja kuningatar. Me autamme asiakasta ymmärtämään muutostarpeet ja ratkaisut niihin. Tältä pohjalta rakennamme aina tarpeeseen sopivan Sankarintekijöistä-koostuvan tiimin tapauskohtaisesti. Mikäli verkostossamme ei ole asiakkaan tarvitsemaa osaamista, hankimme sitä parhaamme mukaan. Meitä ei aidosti haittaa vinkata asiakkaan tarpeesta tarvittaessa kilpailijoillemme, sillä koko toimintamme lähtee asiakkaan tarpeen ratkaisemisesta.

Tälläkin hetkellä Heromaker-verkoston jäsenistä suurimmalla osalla on työn alla oman itsenäisen liiketoiminnan lisäksi asiakasprojekti, joka on tullut verkostomme kautta. Asiakasprojektien määrä kasvaa koko ajan.

Pidämme säännöllisesti tapaamisia/palavereita, teemme asiakasprojekteja yhdessä ja autamme toinen toisiamme saamaan mukavia, pitkäkestoisia ja taloudellisesti järkeviä töitä. Toistemme tunteminen ihmisenä ja osaajana ovat verkostossamme avainasemassa. Tätä kehitämme jatkuvasti.

Ja kaikki tämä on vapaaehtoista. Yrittäjä voi (tai pitää!) aina toimia omaan lukuunsa Heromaker-verkoston ”ohi” eli toimia edelleen itsenäisenä yrittäjänä. Me emme rajoita mitään, vaan tarjoamme toistemme tukea.

Parasta tässä on se, että tarjoamme tämän kaiken (ainakin toistaiseksi 😊) ilmaiseksi!

Tästä voit tutustua Sankarintekijöihimme.

Verkostomme edut asiakkaillemme

Koska toimimme yrittäjistä koostuvana verkostona, pystymme tuomaan asiakkaillemme seuraavat edut:

  • Enemmissä määrin parhaat osaajat toimivat itsenäisinä yrittäjinä. Täten voimme varmistaa asiakkaillemme sen, että käytettävissäsi on oikeasti kokenut kumppani oli haasteesi mikä tahansa.
  • Yrittäjämäinen ote takaa sen, että teemme kaikkemme asiakkaidemme eteen. Yrittäjinä elämme tyytyväisistä asiakkaistamme, joten panostamme asiakkaidemme tyytyväisyyteen aina merkittävästi.
  • Verkostona olemme enemmän kuin joukko yksittäisiä yrittäjiä. Tukemalla ja sparraamalla jatkuvasti toisiamme, pidämme osaamisemme ja asiakkaan tarpeen vaatiman ratkaisun aina ajan tasalla.
  • Me rakastamme mitä teemme. Olemme itse valinneet toimivamme yrittäjinä, joten olemme intohimoisia tekemäämme työtä kohtaan ja haluamme olla siinä hyviä. Tämän huomaat parempana lopputulemana!
  • Toimimme nopeasti emmekä ole yrittäjinä riippuvaisia sisäisistä prosesseista. Tartumme heti toimeen ja ehdotamme aina parhaita ratkaisuja.
  • Teemme vain asiakashankkeita, jotka osaamme. Mikäli sopivaa osaajaa ja kumppania ei ole saatavissa kauttamme, hankimme sen sinulle! Emme usko kilpailuun, vaan asiakastarpeen ratkaisemiseen!

Kiinnostaako Sankarintekijänä toimiminen?

Me otamme verkostoomme vain todellisia johtamisen kehittämisen ammattilaisia. Olemme kaikki kokeneita johtajia ja liiketoiminnan kehittäjiä, joilla on jokaisella oma toisia täydentävä supervoima eli vahva erityisosaaminen.

Mikäli Sankarintekijänä toimiminen kiinnostaa, voit olla minuun (tommi@heromaker.fi) tai Katriin (katri@heromaker.fi) yhteydessä, niin voimme jutella asiasta tarkemmin.

Haluatko sparrailla verkoston johtamisesta?

Olen avoin auttamaan ja jakamaan kokemuksiani verkostojen rakentamisesta, pyörittämisestä ja johtamisesta. En väitä olevani ”kaikkitietäväinen”, mutta jonkinlaisia ajatuksia tässä matkan ja työuran aikana on varmaankin muodostunut. Mielelläni sparrailisin useammankin henkilön kanssa toimialasta riippumatta ja voisimme oppia toisiltamme jotain arvokasta. Tarjoan oman kokemukseni, osaamiseni ja avoimuuteni, joten laita viestiä (tommi@heromaker.fi) jos saataisiin ajatukset kohtaamaan ja päästäisiin oppimaan toisiltamme.

Suosittelen myös lukemaan oheisen dokumentin kumppanuuteen ja yhteistyön kehittymiseen liittyen

Kannattaa myös lukea Sankarintekijämme, Heromakerin toisen omistajan ja kumppanini, Katri Tynkkynen kirjoittama blogi ”Milloin Heromakeriin ollaan yhteydessä

Toivon hyvää alkanutta vuotta Sinulle, ota yhteyttä niin tehdään tästä vuodesta yrityksellesi entistä  tuottavampi.

Tommi Talasto
Sankarintekijä, toimitusjohtaja
https://www.linkedin.com/in/tommitalasto/

Ole yhteydessä Katri Tynkkyseen (katri@heromaker.fi / 050 378 3630 / https://www.linkedin.com/in/katritynkkynen/), mikäli sinulla on muutostarve ja tarvitset Sankarintekijöiden apua.