300+ asiakashanketta
100% räätälöintiä
15v johtamiskokemusta
98% asiakastyytyväisyys
20+ maan kv-osaaminen
30 min ilmaista coachingia

Tarinani

”Vuonna 2018 pysähdyin miettimään, miksi ihmeessä toiset yritykset menestyvät ja toiset ei. Onko olemassa yhdistävää kaavaa kasvaville yrityksille ja menestystarinoille?

Olen nähnyt paljon: matkustellut työni takia ympäri maailmaa tutustuen eri työkulttuureihin, ihmisiin, tapoihin johtaa ihmisiä, konsultoinut yli 300 organisaatiota ja ollut ammattijohtajana. Olen tutustunut Suomen parhaiden työpaikkojen käytäntöihin, itseohjautuvuuteen, keskustellut tuhansia kertoja eri konsulttien ja päättäjien kanssa, kuunnellut satoja webinaareja ja tutustunut valtavaan määrään kirjallisuutta sekä tutkimusdataa.

Yksi asia tuntuu yhdistävän menestystarinoita kaikkein eniten: oikeanlainen ihmisten johtaminen lisää menestystä. Kutsun tätä nimellä
tuottava johtaminen.

Tämä jakaa organisaatiot menestyjiin ja perinteisiin toimijoihin. Toisaalla ihmiset ovat vain tuottamaton resurssi ja pakollinen paha. Toiset luovat kilpailuetua ja kasvattavat tuottavuutta sekä taloudellista menestystä ihmisten kautta.

Käytännössä ihmisten johtaminen on luultua helpompaa: aseta tavoite, ohjaa ihmiset perille ja nauti tuloksista. Tätä tosin pitää opetella ja räätälöidä organisaation tarpeen, elinkaaren, lähtökohdan ja kilpailutilanteen mukaan.

Perustin vuonna 2018 yrityksen nimeltään Heromaker Oy, joka keskittyy tuottavan johtamisen kehittämiseen. Tulokset ovat olleet mahtavia!”

 

Tommi Talasto

Palvelut

Analysointi

Teen liiketoiminnalle ja johtamiselle analyysejä. Varmistan, että kehität oikeaa kipupistettä ja parannat tuottavuutta.

Strategiset hankkeet

Toteutan strategisia ja liiketoiminnalle kriittisiä kehityshankkeita asiakkaan tarpeen mukaan 100% räätälöitynä.

Ihmisten johtaminen

Kehitän asiakkaille käytäntöjä, joilla parannetaan henkilöstötuottavuutta ja opitaan valmentavaa johtamista.

Ketterä organisaatio

Teen asiakkailleni ketterän toimintamallin kehitysprojekteja ja edistän itseohjautuvuuden jalkautumista.

Johtamisvalmennukset

Pidän johtamisen teemoista valmennuskokonaisuuksia johtoryhmille ja esimiehille. Toimin Business Coachina.

Puheenvuorot

Esiinnyn säännöllisesti webinaareissa, messuilla, henkilöstö- ja asiakastilaisuuksissa sekä muissa tapahtumissa.

Tutustu tarkemmin Tommin osaamiseen


PDF

Lataa dokumentti ja lue palveluista tarkemmin

Quotes

Erinomainen ja määrätietoinen prosessi

Uusinajattelijat-konsepti on yrittäjälähtöinen, uniikki ja maakuntaan positiivista energiaa ja voimaa tuova tapa, jonka avulla toimitaan yhteisesti valittujen toimenpiteiden toteuttamiseksi.

Se on jo näyttänyt voimansa Etelä-Karjalassa – miten yksittäisen toimijan/organisaation tavoite ja visio kasvavat lumipalloefektillä koko maakuntaa koskettavaksi asiaksi. Tästä hyvänä esimerkkinä voi mainita opiskelijoiden sitouttamisen maakuntaan. Se on määritelty Lappeenrannan kaupungin strategiassa yhdeksi keskeiseksi tavoitteeksi, mutta konseptin ansiosta siitä muovautui koko Etelä-Karjalan yhteinen asia.

Tommi Talasto ja Katri Tynkkynen ovat luoneet erinomaisen prosessin ja myös vetänyt sen määrätietoisesti ja onnistuneesti läpi. Samalla me toimijat olemme saaneet kaipaamaamme palautetta ja rakentavaa kritiikkiä jatkoakin ajatellen.

Kimmo Jarva / Lappeenrannan kaupunginjohtaja
Kimmo Jarva
Quotes

Heromaker on kumppanimme johtamisen kehittämisessä

Laitexin liiketoiminta on muutoksessa ja olemme luoneet selkeän kasvusuunnitelman lähivuosille. Onnistuminen tavoitteissamme edellyttää entistä parempaa johtamista ja muutoksen hallintaa kaikilla tasoilla.

Tommi Talastosta saimme itsellemme osaavan, luotettavan ja helposti lähestyttävän kumppanin, joka tukee suunnitelmiamme pitkäkestoisella kumppanuudella. Yhteistyön avulla uskon, että tulemme saavuttamaan kasvutavoitteemme!

Lasse Kurronen / CEO / Laitex Oy
Lasse Kurronen
Quotes

Autoritäärisestä johtamisesta kohti valmentavaa johtamista

Olemme Teknikumilla muuttamassa yrityskulttuuriamme autoritäärisestä johtamisesta kohti osallistavaa ja valmentavaa johtamista. Heromakerillä on poikkeuksellisen hyvä kyky tunnistaa yrityksen kehittämisalueet ja kertoa ne selkeästi ketään loukkaamatta.

Tommi Talasto on vahvistanut esimiesten kykyä tunnistaa oleelliset menestystekijät ja antanut varmuutta ihmisten kohtaamiseen ja johtamiseen. Heromakerin henkilöarviointien avulla olemme onnistuneet sekä valitsemaan oikeita uusia vahvistuksia joukkoomme että hyödyntämään olemassa olevan henkilöstömme vahvuudet.”

Arja Sarkanen, Director, Human Resources, Teknikum Group Ltd
Arja Sarkanen
Quotes

Heromaker on toteuttanut meille Tuottavan johtamisen auditoinnin

Tämän pohjalta olemme ymmärtäneet johtamisemme vaikutuksen henkilöstötuottavuuteen ja ymmärtäneet ne kehityskohteet, jotka tuottavat meille parhaiten kannattavuutta ja henkilöstön tyytyväisyyttä. Toimintaa on lähdetty viemään Tommi Talaston kanssa eteenpäin ja olemme yhteistyönä päivittäneet liiketoimintasuunnitelmamme tulevaa varten. Suosittelen Tommin osaamista ja ratkaisukeskeistä otetta johtamisen kehittämisessä.

Vesa Lundström, Toimitusjohtaja, Forssan Metallityöt Oy
Vesa Lundstöm
Quotes

Heromakerista olen saanut luotettavan kumppanin muutoksen läpivientiin

Liiketoimintamme on kasvanut menestyksekkäästi joka vuosi yli 25 vuoden ajan, mutta viime vuosina kannattava kasvu on ollut haastavampaa. Olimme merkittävän uudelleenrakentamisen edessä ja Heromakerista olen saanut luotettavan kumppanin muutoksen läpivientiin.

Tommi Talaston tukemana olemme parantaneet tuottavuuttamme ja kannattavuuttamme sekä kehittäneet johtamistamme. Tommin kanssa yhteistyö on konkreettista ja tulokset positiivisia. Yhteystyömme Tommin kanssa jatkuu edelleen.

Satu Neuvonen, Toimitusjohtaja, Leipomo Konditoria Satun Makiat
Satu Neuvonen
Quotes

Johtajaksi kasvu lähti siitä, että pystyin nimeämään itseni johtajaksi

Tommi Talaston ja Katri Tynkkysen rautalangasta väännetyn superselkeän johtajavalmennuksen avulla olen pystynyt tunnistamaan itsestäni selkeitä katvealueita sekä näkemään ja nimeämään omat kehityskohteeni. Heromaker on motivoinut henkilökohtaiseen kasvuun perustelemalla asioita miksi ja useilla esimerkeillä.

Johtajaksi kasvu lähti siitä, että pystyin nimeämään itseni johtajaksi. Olen työssäni vastuussa usean asiantuntijan osaamisen kasvusta ja liiketoiminnan kehityksestä. Pitkäjänteinen johtamisvalmennus kypsyttää hitaasti mutta varmasti osaamistani eteenpäin.

Sanna Rautio / Head of Operations / Avidly Nitroid
Sanna Rautio

Tommi Talasto – ELY-keskuksen hyväksymä konsultti

Pk-yrittäjä! Tiesitkö, että voit saada ELY-keskukselta merkittävän tuen yrityksesi kehittämiseen kokeneen konsultin avustuksella. Yritysten kehittämispalvelut ovat tuoreen selvityksen mukaan toimiva ja vaikuttava tukimuoto. Kynnys tuen hakemiseen on matala ja hakuprosessi on yrityksen näkökulmasta sujuva. Päätöksiä hakemukseesi saat jo viikossa!

Minut on valittu tähän edellä mainittuun huippuammattilaisten joukkoon! Tyypillisiä kauttani toteutettuja kehityshankkeita ovat erilaiset johtamista vaativat ja sitä kehittävät tilanteet. Tavoitteena on aina taloudellinen menestys.

Erityisosaamistani ovat johtaminen, strategia, liiketoiminnan kasvu, esimiestyö, johtoryhmätyö, henkilöstö, liiketoiminnan ja johtamisen analyysit sekä erilaisten muutosten läpivienti. Eniten minua työllistävät tällä hetkellä koronan aiheuttamat strategiset muutokset, liiketoiminnan kasvattaminen, ketterät organisaatiot ja valmentava johtaminen. Kaikkiin edellä mainittuihin ja muihin kehityshankkeisiin voit saada merkittävää taloudellista tukea, jos toteutat ne kanssani.

Liiketoiminnan kasvun analyysi

Analyysi pk-yrityksen nykytilan ja uusien mahdollisuuksien tunnistamiseksi. Lopputulemana nykyistä liiketoimintaa kuvaava raportti ja konkreettinen kehittämissuunnitelma 2-3 vuodeksi.

Analysointi on tarkoitettu yrityksille, jotka suunnittelevat kasvua kotimaassa tai etsivät uutta suuntaa Koronan jäljiltä. Yrityksellä voi myös olla halua kansainvälistyä tai tehostaa ja kehittää liiketoimintaansa.

Analyysin kesto on 1 päivä. ELY:n tukemana saat laadukkaan analyysin hintaan 260 € + alv / päivä.

Lue lisää

Konsultointi / Johtaminen & Henkilöstö

Havaitun kehitystarpeen mukaan 100% räätälöityä liikkeenjohdon konsultointia. Soveltuu strategiseen ei operatiiviseen konsultointiin tai kouluttamiseen. Perustana käytetään toteutettua liiketoiminnan analyysiä.

Konsultointi on tarkoitettu yrityksille, jotka suunnittelevat kasvua kotimaassa tai haluavat kansainvälistyä. Yrityksellä voi olla tarve kehittää johtamista.

Konsultoinnin kesto on 2-5 päivää per kerta. Kolmen vuoden aikana voit saada 15 päivää tuettua konsultointia. Kustannuksesi on 325 € + alv / päivä.

Lue lisää

Tommin uusimmat blogikirjoitukset

Miten minua tulisi johtaa?

Voisiko vuotuiset johtamiskyselyt, kehityskeskusteluissa käydyt arvioinnit ja ulkopuolisten tekemät kalliit auditoinnit korvata kokonaan yhdellä johtamiseen...

Lue lisää blogista

Suomen surkeimman johtoryhmän kokousmalli

Eniten työssäni motivoidun siitä, että törmään monenlaisiin johtamistapoihin. Näitä tulee vastaan niin paljon, että pitäisi varmaankin dokumentoida...

Lue lisää blogista

Johtajan identiteettikriisi

Kirjoitin LinkedIniin lyhyesti tositarinaa johtajasta, jolla oli merkittävä identiteettikriisi. Tunnen tapauksen henkilökohtaisesti hyvin, joten pystyn...

Lue lisää blogista

Tommin etävalmennusta ihmisten johtamiseen