Saako tuntea

Viime viikkoina (ja miksei vuosinakin) moni on miettinyt, saako työpaikalla, somessa tai kotonakaan näyttää todellisia tunteitaan. Tuntuu väärältä iloita saavutuksista tai kiukutella omien suunnitelmien peruuntumisesta, kun joillakin maailmassa on todella hätä. On kuitenkin täysin ymmärrettävää, että kokemus omien vaikutusmahdollisuuksien vähäisyydestä kuluttaa ja kuormittaa meitä, jotka olemme tottuneet päättämään itse asioistamme. Autonomian tarpeemme kärsii, kun pitää vaan sopeutua olosuhteisiin.

Johda tunteitasi

Tunteiden tunteminen on todella olennainen osa elämää. Kun se onnistuu parhaimmillaan, tunteet virtaavat kuin lävitsemme, tulevat ja menevät. Tunteiden estäminen on lopulta mahdotonta. Se onnistuu tietysti hetkellisesti ja pidemmänkin aikaa, mutta sitten tunteet patoutuvat – ja jossakin vaiheessa pato murtuu. Helpointa on kohdata tunteet silloin, kun ne ovat kohdalla.

Tunteiden johtamista tarvitaan niiden säätelyyn. Aina ei voi pysähtyä fiilistelemään, eikä varsinkaan negatiivisia tunteitaan, vihaa ja kiukkua voi purkaa työpaikalla tai kotonakaan ilman suodatinta. On myös hyödyllistä pystyä valitsemaan, mihin kullakin hetkellä fokusoi – joskus esimerkiksi uutisvirran seuraaminen on vähemmän olennaista kun omaan työhön tai kodin asioihin keskittyminen. Voit lukea lisää tunteiden johtamisesta työpaikalla tästä blogista.

Luo struktuuria jakamiselle

Viisas johtaja järjestää tilaisuuksia purkaa tunteita jäsentyneesti. Ketään eivät hyödytä kiukkuiset tunteenpurkaukset, mutta voi olla hyödyllistä kysyä tunteisiin liittyviä kysymyksiä. Usein jos työpaikalla on jokin kriisi tai muu haastava tilanne, niin asiaan on kokouksissa vaikea päästä, jos tunnekuormaa on paljon purkamatta.

Tunteisiin ei tarvitse välttämättä vastata, eikä niihin liittyviä asioita tarvitse heti ratkaista. Suurin apu on yleensä siitä, että niitä jaksetaan kuulla ja kuunnella ilman puolustuskannalle menoa tai selittelyä. Asioihin löydetään paremmin ratkaisuja, kun päällimmäiset tunteet on ensin purettu. Tunteet ovat parhaimmillaan energiaa ja käyttövoimaa, joiden avulla saadaan muutosta aikaan. Lisää tunteiden johtamisesta voit lukea aiemmasta blogista.

Ota kriiseistä kaikki irti

En keksi sodassa tai sen uhassa mitään hyvää – paitsi ehkä sen, että se muistuttaa vapauden tärkeydestä ja arvosta. Jos nyt kuvittelisi, sen kummempia lietsomatta, että jollakin aikavälillä kohtaamme saman Suomessa, niin miten haluaisit elää juuri nyt? Mitä tekisit tänään, huomenna, ensi viikonloppuna? Keitä haluaisit tavata enemmän ja mihin käyttäisit aikaasi sen sijaan, että teet sitä mitä nyt teet? Ajan rajallisuuden kuvittelu voi olla tehokas työväline, joka on ainakin minuun vaikuttanut.

Olen viime viikkoina vienyt viisikymppisiä viettävän kollegan lounaalle viinin kera, yllättänyt ystävän synttäreiden kunniaksi tulppaaneilla ja illallisella, lähtenyt kerrankin katsomaan elokuvia ohjaavan ystäväni leffaa festivaalille ja vienyt sienipiirakkaa flunssaiselle ystävälle. Pysähdy sinäkin hetkeksi miettimään, mihin todella haluat panostaa juuri nyt.

Tuottavan johtamisen taustavoimat ovat nyt apunasi, ota yhteyttä ja voimme keskustella aiheesta lisää.

Terveisin, Satu Pihlaja

040 5700437, satu@heromaker.fi

https://www.linkedin.com/in/satu-pihlaja-8a640920/