Miten voit johtajana tukea valmentavan johtamisen keinoin työntekijääsi pääsemään olennaiseen kiinni

Aloita olennaisesta

Työhön paluu loman jälkeen voi tuntua joskus tahmealta. Voit toteuttaa sen monella eri strategialla. Käyt ehkä läpi sähköposteja yhden kerrallaan vastaillen kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaan. Koitat ehkä päästä kiinni rutiineihin tekemällä ensin tuttuja tehtäviä alta pois. Töihin tarttumisen sijaan saatat myös ajautua välttelemään töitä – siinä tapauksessa voit lukea aiemman blogini Välttelystä imuun https://heromaker.fi/valttelysta-imuun-mita-tehda-kun-ei-paase-edes-alkuun/.

Tässä blogissa paljastan sinulle parhaan työhönplauustrategian, joka auttaa sinua koko syksyn ajan. Fiksuinta on nimittäin pysähtyä miettimään, mikä on juuri tänä syksynä kaikkein tärkeintä. Sen jälkeen luot suunnitelman, jonka avulla pystyt keskittymään olennaiseen. Sen sijaan että paahtaisit heti alussa täysin työpäiviä on keskeisempää varmistaa, että fokusoit aikasi ja energiasi tärkeimpiin asioihin.

Tärkein on tärkeintä

Ihmiselle on luontaista pyrkiä pääsemään vähemmällä vaivalla. Siksi haastavimpia tehtäviä tulee helposti lykättyä ja välteltyä. Tärkeimmät tehtävät ovat usein niitä haastavimpia. Ne ovat ehkä kehittämisprojekteja, uusia tai isoja kokonaisuuksia, ehkä jopa koulutuksia, joiden avulla opit jotakin aivan uutta ja hyödyllistä. Tärkeimmät työt ovat tyypillisesti sellaisia, joihin tarvitaan isoja panostuksia ajallisesti.

Tunnista siis tälle syksylle ainakin kolme sellaista projektia tai työtehtävää, jotka ovat mielestäsi pidemmällä tähtäimellä kaikkein tärkeimpiä. Ne voivat liittyä jonkin uuden kehittämiseen tai vanhan parantamiseen. Kysy myös itseltäsi, mitä haluat syksyn aikana oppia ja pohdi, miten voisit tukea oppimista ja harjoittelua. Luo aikatauluusi sellaisia rakenteita ja rutiineja, jotka auttavat sinua priorisoimaan nämä koko syksyn ajan. Keksi myös jokin tapa, jolla voit seurata edistymistäsi.

Mikäli toimit esimiehenä, muista valmentavan johtamisen opit. Kysy vaikka jokaiselta alaiseltasi, mitkä ovat heillä syksyn kolme tärkeintä tehtävää. Voit myös auttaa muilla valmentavilla kysymyksillä, kuten tarkentamalla, mikä auttaisi heitä keskittymään näihin tehtäviin. Lisää valmentavasta johtamisesta voit lukea Tommi Talaston blogista https://heromaker.fi/valmentava-johtaminen-johtamisen-graalin-malja/

Vähemmän voi olla enemmän

Työhön paluu loman jälkeen voi aiheuttaa paineen täyttää kalenteria mahdollisimman täyteen. Vastusta kiusausta ja pohdi mieluummin, miten saisit arkeen väljyyttä. Olennaisen erottaminen epäolennaisesta on taitolaji, joka voi olla kiireessä ja stressissä haastavaa. Silloin tulet helposti hoitaneeksi asioita pohtimatta, mikä todella on tärkeää.

Voit ottaa avuksesi joka päivälle 1 – 3 – 5 säännön. Siinä valitset yhden todella keskittymistä vaativan tehtävän, kolme tutumpaa, rutiininomaisempaa tehtävää ja viisi sälähommaa yhdelle työpäivälle. Varmista erityisesti, että sinulla on aikaa keskittyä siihen tärkeimpään valitsemaasi tehtävään päivän aikana. Lisää tärkeiden asioiden priorisoinnista voit lukea Duunitorin blogista https://duunitori.fi/tyoelama/ajanhallinta-tyokalut

Väljyys tuo aikaa

Rutiinitöitä tai sälätehtäviä saatat pystyä tekemään kiireessä tai väsyneenäkin. Todellinen viisastenkivi löytyy kuitenkin siitä, miten saat itsesi parhaaseen vireeseen niitä vaativampia, keskittymistä edellyttäviä – ja usein tärkeimpiä tehtäviä varten. Se voi tarkoittaa aamulenkkiä, joogaa tai vaikka pyöräillen kuljettuja työmatkoja, mukaivia harrastuksia ja tapaamisia vapaa-ajalla, ja hyvistä yöunista ei kannata koskaan tinkiä.

Älä turhaan stressaannu, jos kaikki ei suju toivomassasi ajassa. Opettele hyväksymään viivästykset ja harha-askeleetkin, kunhan muistat palata aina uudelleen olennaisen ja tärkeän äärelle. Silloin kun huomaat hetkiä, jolloin työt etenevät sujuvasti, kiinnitä niihin erityistä huomiota. Pyri toistamaan sitä, mitä teit kun työt lähtivät mukavasti liikkeelle ja sait keskityttyä hyvin. Usein se tarkoittaa rentoa ja rauhallista mieltä, sekä sopivasti rasitettua ja levännyttä kehoa.

Aikaansaamisen taikaa syksyysi! Lisää ajatuksia ja pohdintoja aikaansaamisen tuksi voit löytää tuoreesta Työelämän timantteja -podcastista https://tyoelamantimantteja.simplecast.com/episodes/aikaansaamisen-aakkoset-vieraana-satu-pihlaja

Tuottavan johtamisen taustavoimat ovat nyt apunasi, ota yhteyttä ja voimme keskustella aiheesta lisää.

Terveisin, Satu Pihlaja

040 5700437, satu@heromaker.fi

https://www.linkedin.com/in/satu-pihlaja-8a640920/