Miten työyhteisömme ”Tuulat” pelastavat työpäivämme?

Työelämä on vastavuoroista ja voisikin kysyä, olemmeko me itse sellaisia työkavereita, joita muut haluavat vierelleen? Olemmeko riittävän läsnä ja oikeudenmukaisia? Meistä jokainen voi valita minkälaista tunnelmaa tuo työpaikalla ja kyllä ”Tuulat” kannustavat myös meitä muita olemaan parempia versioita itsestämme.

Tämä on omakohtainen kertomus siitä, miten minulla on ollut ilo ja kunnia olla Tuulan työkaveri (Nimi muutettu 😉). Tämän tarinan tarkoituksena on saada sinut tunnistamaan työyhteisösi ”Tuulat”. Toki tyyppi voi olla myös Juhani tai kuka vaan henkilö. You name it! Siis meillä kaikilla pitäisi olla työyhteisössämme työkaverina Tuula ja minulla on ollut ilo sekä kunnia työskennellä hänen kanssaan. Ilman heitä työelämä olisi ollut raskaampaa ja moni ilon hetki olisi jäänyt elämättä.

Tuulan kanssa on voinut pallotella ideoita ja toisinaan niistä on yhdessä syntynyt timantteja. Toisinaan taas sitten ei 😊 Usein, kun asiasta puhuu ääneen, niin jo pelkästään se auttaa ymmärtämään omia ajatuksia ja kokonaisuuksia.  Muistan kun menin kerran Tuulalle hyvin innokkaana kertomaan, että olin saanut lenkillä huippu hyvän idean ja Tuula sanoi minulle: ”otapa Johanna joku toinen idea!” Ja tämä kaikki hyvin kunnioittavasti ja vahvasti luottaen avoimeen yhteistyöhömme. Ymmärsin pointin ja perustelut. Siinä sitten aihetta pallottelimme ja lopputuloksena syntyi oikea timantti. Ai kauhea, jos tätä keskustelua ei olisi käyty ja olisin lähtenyt ilman riittävää ymmärrystä runnomaan omaa ideaani käytäntöön. Niinhän se vanha sanalasku menee: ”Jos haluat kulkea nopeasti, kulje yksin. Jos haluat päästä perille, kulje yhdessä toisen kanssa”. 

Työyhteisöiden psykologista pääomaa kehittämällä on mahdollista saavuttaa todellista, pysyvää kilpailuetua. Ihmisten psykologinen pääoma korreloi suoraan yksilön ja yhteisöjen onnistumiseen, suoriutumiseen, motivoituneisuuteen ja työtyytyväisyyteen. Se näkyy tuottavuuden kasvuna ja tuloksessa. Toki hyvä työilmapiiri koostuu monesta muustakin tekijästä. Johtamisesta puhutaan paljon ja on aivan varmasti keskeinen asia ja jos nyt jätetään tittelit huomiotta, tiimiin kun kuuluu eri titteleillä olevia ihmisiä yhteiseen tavoitteeseen pyrkien.

Työelämässä vietämme niin paljon aikaa, että jos sinulla on työkaverina sellainen henkilö, johon voi luottaa ja hän yksinkertaisesti tekee työpäivästä mukavamman kokemuksen, niin se on lahja. Tuulan kanssa työskennellessä on aina voinut luottaa, että arvostamme toisiamme niin paljon, että kerromme toisillemme rehellisesti mitä ajattelemme pelkäämättä, että minut tuomitaan tai että palaute olisi tarkoitettu loukkaukseksi. Niinhän se on, että hyvinvoiva tiimi tekee parhaat päätökset!

Kaunis kiitos kaikille Tuulille meidän työyhteisöissä!

Tuottavan johtamisen taustavoimat ovat nyt apunasi: Jos kiinnostuksesi heräsi, haluat pallotella ajatuksiasi, niin ota yhteyttä!

Terveisin,

Johanna Huhta

050 582 5061, johanna@heromaker.fi

https://www.linkedin.com/in/johanna-huhta/