Mitä on Tuottava johtaminen?

Tuottava johtaminen

Heromaker Oy on ”Tuottavan johtamisen taustavoima”.

Se tarkoittaa, että me uskomme paremman tuottavuuden tapahtuvan oikeanlaisen ihmisten johtamisen kautta. Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä kanssamme tehtyyn työhön ja lopputulemana on ollut jopa merkittäviä tuottavuusloikkia.

Avaan teille tässä bloggauksessa sitä mitä tuottava johtaminen on ja miksi sinunkin kannattaisi miettiä toimiiko tämä malli yrityksessäsi?

Tuottava johtaminen

Tuottava johtaminen on sitä, että ihmisiä johdetaan tekemään niitä asioita, jotka tuottavat yritykselle maksimaalisen kannattavuuden. Usein ymmärrys ihmisten johtamisesta ja tuottavimmasta johtamistavasta eivät ole yrityksen johdon käytettävissä. Heromakerin avulla tämä on mahdollista selvittää ja viedä käytännön tekemiseksi.

Yhtä yksittäistä pikavoittoa ei ole saatavilla, vaan tuottavan johtamisen toimintatapa on rakennettava organisaatiokohtaisesti. Sen rakentamiseen vaikuttavat liiketoiminnan tavoitteet, johtamistapa, henkilöstöresurssit ja yrityskulttuuri.

Tuottavuuden kehittäminen ei ole tuotantolaitosten tai teollisuuden omaisuutta. Se on tapa johtaa liiketoimintaa ja ihmisiä tuottavimmalla tavalla. Tuottavamman johtamisen avulla organisaatio parantaa kannattavuuttaan ja sen henkilöstö voi paremmin. Tuottava johtaminen luo yrityskulttuurin, jossa kaikki voittavat.

Tuottavan johtamisen kulmakivet

  • Ymmärrys

Tiedätkö mikä johtamisessanne on tuottavaa ja mikä ei? Onko ihmisten johtaminen teille aidosti kilpailutekijä vai onko henkilöstö pakollinen paha?

  • Itseohjautuvuus

Tavoitteletko lisää kannattavuutta ja tuottavuutta itseohjautuvuuden kautta? Tiesitkö, että ihmisten johtaminen voi olla seuraava tuottavuusloikkasi?

  • Uskallus

Uskallatko selvittää lähtötilanteen ja muuttua paremmaksi versioksi itsestäsi? Tiesitkö, että Heromaker vie sinut hankalimmankin muutoksen läpi, kunhan uskallat itse muuttua?

  • Luottamus

Oletko aidosti ymmärtänyt, että ihmisiin luottamalla ja oikein johtamalla tehdään menestyviä organisaatioita ja kirjoitetaan sankaritarinoita?

Mikäli aihe kiinnostaa enemmän, voit tilata kotisivuiltamme oppaan ”5 nopeaa muutosta kohti tuottavaa johtamista”.

Tuottavan johtamisen auditointi

Lähestymme henkilöstön tuottavuutta analyysin pohjalta. Ilman riittävää ymmärrystä tuottavimmasta johtamistavasta, on haasteellista saavuttaa merkittäviä kehitysaskeleita. Seuraavassa tekemästämme Tuottavan johtamisen auditoinnista hieman lisätietoa:

  • Tutkitus ja mittaus

Arvioimme organisaatiossanne olemassa olevien johtamiskäytäntöjen vaikutuksen henkilöstötuottavuuteen ja vertaamme niitä yli 2.700 suomalaisen organisaation käytäntöihin. Selvitämme esimiesten ja henkilöstön toimintatapojen vaikutuksen tuottavuuteen ja kannattavuuteen.

  • Lähtötilanne

Kerätyn datan analyysin avulla kerromme, millainen johtamisesi nykytaso on verrattuna muihin organisaatioihin ja mitkä ovat toimintasi vahvuudet sekä kehityskohteet. Tuottavuus kasvaa vain ymmärtämällä ne kohteet, joita tulee ylläpitää tai kehittää edelleen.

  • Kehitystyö

Teemme auditoinnin pohjalta sovitut muutostyöt ja valmennamme organisaatiosi toimimaan mahdollisimman tuottavalla tavalla. Räätälöimme palvelumme 100%:sti tarpeenne mukaan. Tavoitteenamme on aina tuottavuuden ja kannattavuuden
paraneminen!

  • Jatkuva seuranta

Seuraamme jatkuvasti muutosten vaikutusta tuottavuuteen ja liiketoiminnan tunnuslukuihin. Tavoitteenamme on asiakkaamme käyttökatteen kasvu, jonka kehitystä seuraamme koko yhteistyön ajan. Kerromme sinulle konkreettisesti, miten muutos etenee organisaatiossasi.

Tähänkin olemme tehneet sinulle oppaan, jonka voit tilata kotisivuiltamme ”Miten tuottavuutta voi kehittää”.

Selvittämällä tuottavuuden parantamisen mahdollisuudet ja viemällä tarpeen mukaan räätälöity muutoshanke maaliin, tulet parantamaan organisaatiosi kannattavuutta. Kysy meiltä tarkemmin asiasta. Heromakerin Sankarintekijät Ossi Aura ja Tommi Talasto kertovat mielellään palvelustamme tarkemmin.

PS. Tiesitkö, että kotisivuillamme voit tehdä ilmaisen pikatestin, jossa näet kuinka tuottavaa johtamisesi on? Se löytyy HeroBotin takaa ja saat tulokset käyttöösi samantien.

Tuottavan johtamisen taustavoimat ovat nyt apunasi. Ota yhteyttä ja voimme keskustella aiheesta lisää.

Tommi Talasto / Sankarintekijä
https://www.linkedin.com/in/tommitalasto/