Mikä on paras tapa palkita sinua?

Blogini ajatus lähti liikkeelle kun koulutin koiraamme Paavoa. Mietin miten paljon samaa koiran palkitsemisessa onkaan verrattuna ihmisten palkitsemiseen.

Kouluttajan tulee olla tietoinen siitä, mitä koira haluaa. Kaikille koirille ei sama palkitsemistapa toimi. Palkinto voi olla makupala, lempilelu tai vaikkapa vauhdikas leikki.

Olen huomannut että pelkkä kehuminen ei ole tarpeeksi palkitsevaa koiralleni, varsinkin jos paikka on vieras tai opettelemme uutta asiaa. Tottakai koiraa pitää kehua, mutta koirani tarvitsee myös palkinnon. Mietin myös sitä miten paljon helpompi on kehua ja palkita koiraani, kuin toista ihmistä.

Ihmisten palkitseminen

Mietitäänpä tätä samaa sitten ihmisten maailmassa. Myös esihenkilön tulee olla tietoinen mitä työntekijät haluavat ja muistettava ettei kaikille toimi sama palkitsemistapa. Myös me ihmiset tarvitsemme kehuja ja palkitsemista. Tärkeää on että muistamme palkita oikealla hetkellä, riittävän usein ja aidosti. Parasta tässä on että positiivisuus tarttuu. Kun sinä palkitset toista, hän voi tehdä saman huomatessaan miten hyvältä se tuntui.

Palkitseminen on myös yksi tapa sitouttaa henkilökuntaa yritykseesi. Kysy työntekijöiltä mitä he aidosti haluavat tai tarvitsevat: Mikä on paras tapa palkita sinua?

Kaikki meistä eivät halua yrityksen logolla brändättyä kelloa tai lasilintua. Mutta on tärkeää muistaa että osa aidosti haluaa.

Palkitsemmeko liikaa?

Tätä bloggausta kirjoittaessa mietin myös että palkitsemmeko välillä liikaa? Työntekijä saa palkan siitä, että tekee työnantajan tahtomaa työtä. Jos me onnistumme, niin eikö paras palkinto tule tekijälleen siitä, että on itse saanut jotain aikaiseksi? Kannattaakin miettiä mistä palkitsette ja palkitsetteko myös asioista joista ei tarvitsisi palkita?

Tässä muutamia vinkkejä palkitsemiseen:

  • Palkitse eri henkilöitä, älä aina samaa henkilöä. On tärkeää että et suosi yhtä henkilöä organisaatiossa tai tiimissäsi, anna monen loistaa.
  • Palkitse myös pienistä onnistumisista ja teoista.
  • Tee palkitseminen näkyväksi. Anna palkinto esimerkiksi viikkopalaverissanne. Näkyvä tunnustus innostaa koko yritystä saajan lisäksi.
  • Anna muidenkin palkita. Tehkää palkitsemiskaappi, josta kuka tahansa voi antaa kiitoksen vaikkapa kollegalleen kun näkee tämän tehneen hyvää työtä. Suosittelen tekemään tähän ohjeistuksen, muuten kaappi voi olla hyvinkin pian tyhjä 😉
  • Anna muitakin kuin rahapalkintoja. Rahapalkinnot ovat hyvä tapa huomioida esimerkiksi merkkipäivinä. Kannattaa silti myös antaa näkyviä palkintoja. Se että maksat palkkion työntekijän tilille, ei valitettavasti näy muille.

Tuottavan johtamisen taustavoimat ovat nyt apunasi, ota yhteyttä ja voimme keskustella aiheesta lisää.

Terveisin, Katri Tynkkynen

https://www.linkedin.com/in/katritynkkynen/

050 3783630  / katri@heromaker.fi