Liiketoimintalähtöinen HR

Liiketoimintalähtöinen HR

Tapaan työssäni paljon ihmisiä; päättävässä asemassa olevia johtajia ja HR-ammattilaisia. Keskusteluissa on viime aikoina noussut jatkuvasti esiin parantuneet markkinat ja liiketoimintalähtöisempi HR.

Parantuneet työmarkkinat ja parantunut työllisyys vaikuttavat positiivisesti meidän kaikkien elämään: saamme lisää työmahdollisuuksia, isompia palkankorotuksia, enemmän asiakkaita ja varmempia työpaikkoja. HR-työ muuttuu nyt merkittävästi mielekkäämmäksi, kuin se on taloudellisten haasteiden takia viime vuodet ollut. HR-ihmisille parantuneet markkinat tuovat lisää rahaa kouluttamiseen, palkitsemiseen, työhyvinvoinnin parantamiseen ja ennen kaikkea oman toiminnan kehittämiseen.

Mikä onkaan se HR:n kehityskohde, josta yrityksen johtajat tällä hetkellä eniten keskustelevat? Vahvasti veikkaan, että useassa yrityksessä päädytään kehittämään HR:stä entistä liiketoimintalähtöisempää. Tämä näkyy meillä HEROMAKERISSA siten, että teemme parhaillaan HR-auditointeja ja toimimme mentoreina kehittäen HR-päälliköistä/-johtajista liiketoimintalähtöisempiä. Itsekin sankarintekijänä uskon, että liiketoimintalähtöisyyttä ei opita vain kouluttautumalla vaan supervoimia lainaamalla.

HR:n rooli yrityksessä ja sille kohdistuvat odotukset ovat selkeästi muuttumassa, jolloin HR-ammattilaisen on kasvatettava osaamistaan perinteisen HR:n ulkopuolelle. HR:n on myös keskityttävä liiketoiminnan kannalta olennaisiin prosesseihin – niihin jotka tuottavat asiakkaalle lisäarvoa ja tukevat eniten liiketoimintaa. Fokus on useasti liikaa hallinnollisissa ja palkanlaskennallisissa tehtävissä, jolloin kehittämiseen, kulttuuriin ja strategiaan keskittyvä HR-työ jää liian pienelle huomiolle. Hallinnollisen ”perus-HR:n” voit ulkoistaa, mutta yrityksen menestystä tukevaa strategista HR:ää et.

HEROMAKER on perustettu pääosin juuri liiketoimintalähtöisen HR:n takia. Se on meidän ydinosaamistamme ja teema, joka meitä eniten sytyttää. Lue HEROMAKERIN palveluista tarkemmin tästä.