Hyväntekeväisyydellä kehität yrityskulttuuria

Milloin olet viimeksi tehnyt jotain hyvää toiselle, ilman vastinetta? Muistatko kuinka hyvä fiilis siitä tuli? Olisitko valmis antamaan yrityksesi henkilökunnalle mahdollisuuden osallistua vapaaehtoistyöhön työajalla? Tai voisitko miettiä että yrityksesi tukisi hyviä asioita rahallisesti? Mielestäni hyväntekeväisyys on mahtava tapa parantaa yrityksen yrityskuvaa henkilökunnan ja asiakkaiden silmissä. Usein johtajat miettivät että mitä jos tällä tavoin ei saadakaan niin paljon näkyvyyttä kuin kuviteltiin tai miellyttääkö hyväntekeväisyyskohde asiakkaitamme? Ole sankarijohtaja ja mieti enemmän mahdollisuuksia kuin riskejä! Mahdollista henkilökunnallesi vapaaehtoistyön tekeminen! Vapaaehtoistyössä työntekijäsi tutustuvat uusiin ihmisiin ja luovat uusia verkostoja, he oppivat uutta ja saavat hyvän mielen.

Mistä on kyse?

Useissa yrityksissä ollaan otettu hyväntekeväisyys mukaan yrityksen kulttuuriin. Hyväntekeväisyys on parhaillaan silloin, kun toista autetaan vilpittömästi, ilman että siihen ensisijaisesti liittyy oman edun tavoittelua. Mutta kun ollaan business maailmassa, niin totuushan on että kyllähän yrityksenkin täytyy siitä jotain hyötyä. Jos yrityksen hyväntekeväisyys lähtee käsistä, niin ei siinä business kasva, päinvastoin. Oikeilla pelisäännöillä homma oikeasti toimii ja tuottaa ylpeyttä omaan organisaatioon!

Itse suosittelen käyttämään hyväntekeväisyyteen pari tuntia tai muutaman päivän koko vuoden aikana, riippuen tietenkin yrityksen koosta ja toimintatavoista. Me Heromakerissa tykkäämme molemmat tehdä hyväntekeväisyyttä ja olla mukana tapahtumissa, sen mukaan mitä yrityksemme rahaa tuovat projektit sallivat.  Heromaker käy kouluilla pitämässä ilmaiseksi luentoja ja osallistumme erilaisiin seminaareihin ja projekteihin, joista emme ota ollenkaan rahaa. Meillä on myös käytössä blogiemme yhteydessä ilmaista sparrausta sankarintekijöiltä. Kuka tahansa voi varata kotisivuiltamme ilmaisen 30 min konsultoinnin johtamiseen, yrittäjyyteen, esimiestyöhön tai HR:ään liittyen. Tätä mahdollisuutta ovat monet käyttäneet.

Me toimimme näin ja tällä on meille motivoiva vaikutus. Osa yrityksistä kohdistaa tukensa ja aikansa esimerkiksi lapsiin, vanhuksiin, vammaisiin ja sairaisiin, urheiluun ja liikuntaan, tieteeseen, eläimiin tai ympäristöön. Hyväntekeväisyyttä harjoitetaan siis vapaaehtoistyöllä ja lahjoituksilla. Kannattaa myös lukea muutama viikko sitten pikkujouluista kirjoittamani blogikirjoitus, jossa kävin jo vähän tätä teemaa läpi. Lue kirjoitus tästä: https://heromaker.fi/12-50-sankarintekijan-johtamisvinkki-rakenna-pikkujouluilla-yrityksen-kulttuuria/

Sankarintekijän johtamisvinkki

  • Mitä jos seuraavana tykypäivänä järjestäisitte hyväntekeväisyysturnauksen? Mahtava tapa saada henkilökunta mukaan ja voitte pyytää turnaukseen osallistuvilta tahoilta osallistumismaksun ja nämä saadut rahat voi lahjoittaa yhdessä miettimäänne kohteeseen. Monet paikalliset urheiluseurat / koulut järjestävät mielellään tarjoilut, jotta saavat kerättyä luokkaretkirahaa tai saavat seuralleen maksettua vaikka peliasut. Monet paikalliset yritykset myös sponssaavat mielellään vastaavia tapahtumia, on mahtavaa huomata miten hyvä mieli tarttuu. Olen itse ollut mukana luomassa yhtä hyväntekeväisyysturnausta Lappeenrannassa. Tästä turnauksesta on tullut perinne yritykselle ja se lämmittää mieltä vielä vuosien jälkeenkin.
  • Mitä jos antaisit työntekijöidesi käyttää vuosittain yhden työpäivän vapaaehtoistyöhön. Yhdellä asiakkaallani on mielestäni toimiva tapa: Puoli päivää on varattu omavalintaiseen kohteeseen ja toisen puoli päivää koko yritys ponnistelee yhteisenä tempauksena. Auttamiskohteiden valintaa ohjaa yrityksen kulttuuri
  • Mitä jos ensi kerran kun tietokoneet pitää päivittää uudempiin versioihin lahjoittaisittekin ne? Usein nämä kiertoon lähtevät koneet ovat vielä ihan käyttökelpoisia ja monet yhdistykset, esimerkiksi urheiluseurat ottavat niitä vastaan. Jos yrityksessänne on osaavia henkilöitä voisi muutama heistä vielä avustaa koneiden käyttöönotossa ja kouluttaa ohjelmistojen käyttöä.

Varaa 15/30min ilmainen konsultointi hyväntekeväisyyden mahdollistamiseen liittyen tältä sivulta! Kehität suunnitellulla toiminnalla kulttuuriasi merkittävästi!

Yhdessä saamme aikaan enemmän,

Katri