Aktivoi LinkedIn

5000 kontaktia LinkedInissä tuli täyteen eilen 13.2.2019. Ei tämä yhtä tärkeä päivämäärä minulle ole kuin lasten syntymäpäivät tai kihlajaispäivä, mutta onhan tälläkin oma merkityksensä.

13.2.2019 minulla oli tarkalleen 5009 henkilöä 1.tason suorana kontaktina. 2. tason kontaktiverkosto on yhteensä noin 1 miljoonan ihmisen kokoinen ja kokonaisverkosto jopa 600 miljoonan ihmisen kokoinen. Iso määrä sankareita 😊

Miten olen saanut 5000 kontaktia LinkedIniin?

Lyhyesti sanottuna olemalla aktiivinen. LinkedIn-profiilini on luotu 22.9.2018, joten 5000 kontaktin rakentamiseen on mennyt reilu 10 vuotta. 10 vuotta ja 500 kontaktia per vuosi. Sehän tekee yli 2 uutta kontaktia per työpäivä 10 vuoden ajan. Eli aktiivinen on saanut olla.

Aluksi verkostoiduin asiakkaideni ja kollegoideni kanssa. Olen onnekseni saanut tehdä paljon erilaista työtä, mm. asiakastyötä ympäri maailman ja sitä kautta tavannut paljon ihania ihmisiä, joten tämä on luonut hyvän pohjan verkostolleni. Olen tähän päivään asti systemaattisesti kutsunut kaikki tapaamani ihmiset verkostooni ja aion toimia näin jatkossakin.

Olen myös pyytänyt kontaktiksi ihmisiä, joita olen halunnut verkostooni. Olen aina syöttänyt LinkedIn-kutsuun lyhyen perusteen, miksi olen halunnut verkostoitua juuri kyseisen henkilön kanssa. Alkuun kutsuja ei hyväksytty, mutta nykyään lähes kaikki hyväksyvät kutsuni. Ehkä tämä kasvanut verkosto tai aktiivisuus lisää uskottavuuttani.

Nykyään saan ”inboundina” kutsuja hyvinkin paljon. Pelkästään viimeisen viikon aikana olen saanut yli 40 verkostoitumispyyntöä. Uskon LION-ajatteluun (LinkedIn Open Networker) eli hyväksyn lähtökohtaisesti kaikki kutsut, mutta tarkastan jokaisen kutsun henkilön ja mikäli epäilyttävää ilmenee en hyväksy kutsua. Liikkeellä on huijareita, joten koitan olla valppaana. Minulle LinkedIn ei ole Facebook vaan puhtaasti työväline, joten pidän kasvavaa verkostoa pelkästään positiivisena asiana. Eli jos haluat, voi kutsua minut verkostoosi: https://fi.linkedin.com/in/tommitalasto

Millaisia ihmisiä Sankarintekijällä on verkostossaan?

Ihania ihmisiä 😊 Ihmisten johtamisen asiantuntijana pidän kaikkia ihmisiä tasa-arvoisena ja mahtavina tyyppeinä (ellei toisin todisteta 😊).

Valtaosa verkostostani on päättäjiä: omistajia, johtajia tai partnereita. Tämä on perusteltua työni kannalta, sillä olen vuosia toiminut johtajana ja nykyään kehitän työkseni johtamista. Toisaalta olen edelleen hyvin kiinnostunut johtamisesta ja innostun mielelläni uusista teemoista sen ympärillä.

Toinen suurempi kokonaisuus on HR-ihmiset. Olen tehnyt itsekin vuosia töitä HR ja ihmisten johtamisen ympärillä. HR-ihmiset myös verkostoituvat mielellään, joten tämäkin on saattanut vaikuttaa tähän.

Kolmanneksi on erilaiset asiantuntijat. Nykyään moni ajattelee samoin, kuin itse olen pohtinut jo 10 vuoden ajan: avoin tiedon jakaminen, toisilta oppiminen ja verkostoituminen on tätä päivää.

Verkostoitumisesta sen verran, että en ole siviilimaailmassa some-aktiivi. En käytä Facebookkia ja Instagramissakin käytän vain yritystiliä. Työelämässä somesta on hyötyä, mutta sen ulkopuolella panostan ihmisten kohtaamisiin ja kasvoaikaan.

Tästä linkistä (http://socilab.com/#home) voi muuten kivasti visualisoida ja analysoida omaa LinkedIn-verkostoaan.

Käytänkö maksullista profiilia?

Nykyään yrittäjänä käytän. Sales Navigator sopii tarpeisiini parhaiten.

Rakennan liidejä tämän maksullisen palvelun avulla ja seuraan potentiaalisten henkilöiden aktiivisuutta. Toisaalta hyvät hakutekijät auttavat minua löytämään päättäjät tai osaajat aina tarvittaessa. Vuosilisenssistä maksoin 740 euroa vuoden vaihteessa, minkä ROI on saavutettu jo tammikuun ensimmäisten parin viikon aikana saadessani tämän avulla uuden asiakkuuden. Hyvin kannattavaa siis.

Tästä voit lukea Sales Navigatorista tarkemmin: https://business.linkedin.com/sales-solutions/sales-navigator#

Mitä hyötyä on, että on 5000 kontaktia? Mihin itse käytän LinkedIniä?

Seuraavassa muutama pääsyy siihen, miksi käytän LinkedIniä ja miten hyödyn verkostostani:

  • Teen asiakashankintaa. Suorana kontaktina verkostossani on tänään 13.2.2019 yhteensä 4.170 suomalaista päättäjää, joille voin olla LinkedInin kautta yhteydessä. Seuraan heidän tekemisiään aktiivisesti ja olen yhteydessä LinkedInissä, kun tiemme voisivat kohdata. En usko luukutusmyyntiin lainkaan, vaan hankin suurimman osan uusista asiakkaistani tällä menetelmällä.
  • Rakennan Heromakerin brändiä. Kerron aktiivisesti siitä, mitä teemme. Kirjoitan myös blogia, jonka linkkaan LinkedIniin. Lukijoita on viikkotasolla tuhansia, joten saan yritykselle, LinkedIn-profiililleni ja Heromakerin kotisivuille (www.heromaker.fi) hyvin näkyvyyttä. Yritämme siis itsekin olla Sankarintekijöinä sankareita 😊 Saamme paljon inboundina kyselyitä samalla, kun rakennamme brändiä.
  • Pyydän apua. Verkostostani löytyy lukuisia huippuosaajia, joilta pyydän silloin tällöin apua. Saatan esimerkiksi kysyä suosituksia, mistä löydän hyvän valmennuskumppanin Etelä-Afrikasta tai business-valokuvaajan Helsingistä. Tarjoan myös apua verkostolleni ilman erillistä korvausta. Yhdessä olemme enemmän!
  • Teen laskutettavaa työtä. Teemme Heromakerina mm. Lean-rekrytointia, jossa haetaan asiakkaille haastaviin rekrytointeihin osaajia mitä ei avoimilla hakemuksilla tyypillisesti löydy. Tässä työssä LinkedIn laajoine verkostoineen on yksi hyvä apuväline. LinkedIn auttaa myös muutenkin laskutettavan asiakastyön tekemisessä, mutta ihan kaikkia salaisuuksia en julkisesti paljasta 😉

Mikä on seuraava tavoite?

Verkostoni alkaa olemaan jo sen verran laadukas, että se tuottaa yritykselleni Heromakerille rahallista hyötyä ja itselleni vastauksia haluamiini vastauksiin. En voisi kuvitella, että tekisin työtäni ilman LinkedIniä. Seuraava tavoitteeni ei ole numeerinen eli en tavoittele esim. 10.000 kontaktia LinkedInissä.

Tavoittelen sitä, että opin jatkuvasti enemmän ja enemmän hyötymään verkostostani. Pyrin myös löytämään keinoja, joilla voin olla myös muille hyödyllinen. Ole rohkeasti yhteydessä, niin keskustellaan, miten voidaan molemmat hyötyä yhdessä tekemisestämme.

Sankarintekijän johtamisvinkki:

Aktivoi LinkedIn omassa ja yrityksesi toiminnassa! Sankarijohtaja on aktiivinen LinkedInissä ja mahdollistaa sen myös muille.

Apua sinulle tai yrityksellesi?

Onko yrityksessäsi tai sinulla tilanne, jossa jokin asia LinkedInissä mietityttää sinua? Minulla ja verkostossani olevilla ihmisillä on osaamista, joten uskon että voimme auttaa sinua. Kysy rohkeasti tarkemmin: https://fi.linkedin.com/in/tommitalasto tai tommi@heromaker.fi

Tsemppiä päivääsi ja verkostoidutaan,

Tommi / Sankarintekijä