Sankarintekijän johtamisvinkki: tunnetko ihmisten erilaiset tarpeet?

Näen sen taas edessäni – tuttu kuvio. Ylin johto on tilanteessa, jossa se hakee nopeita tuloksia ja tekoja. Paine näkyy ja tuntuu – ensin johtajissa, ja pian koko yrityksessä. Ihmiset jaetaan nopeasti jyviin tai akanoihin. Se käy helposti – jos et puhu samaa kieltä etkä toimi samalla tavalla niin tunnet olevasi hyödytön. Liiketoiminnan hidaste. Kärsimättömyyden ja pettymyksen tunteet näkyvät selvästi johdon käyttäytymisessä – suorin puhein tai ainakin ilmein ja elein. Ihmisistä tuntuu, ettei heillä ole arvoa. Valittaminen ei auta eikä heikkouksia parane näyttää – ollaan tilanteessa, jossa jokaisen on pärjättävä itsekseen.

Mistä on kyse?

Näen kun ihmiset, fiksut ja motivoituneet, menevät pikkuhiljaa solmuun. Eivät oikein saa sanoja suustaan, alkavat pelkäämään tai ryhtyvät varovaisiksi. Eivät saa itsestään oikein parasta irti. Sen sijaan he alkavat käyttämään aikaansa ja energiaansa keskinäiseen puimiseen – käytäväpuheisiin. Ja Linkedin-profiiliensa päivittämiseen. Ensin lähtee yksi – se rohkein ja jolla on uusi mahdollisuus heti näköpiirissä. Muut kuopassa olijat kaivavat omaa kuoppaansa vielä syvemmälle.

Myös ylin johto voi huonosti – tai on ainakin äärimmäisen turhautunut. Omat tärkeät voittamisen ja aikaansaamisen tarpeet eivät täyty – ne, joiden avulla alun perin tultiinkin johtajiksi. Pelätään että tämä peli tai liiketoiminta hävitään – ja sen mukana saattaa mennä oma valta ja status. Ja se ei käy – tilanne stressaa ja syö energiaa. Toisaalta saattaa tuntua siltä, että nyt vasta herätäänkin henkiin – eloonjäämistaistelu alkaa!

Mikä meni pieleen? Miksi olemme tässä?

Thomas Erikson puhuu ja kirjoittaa kirjassaan ”Idiootit ympärilläni” punaisista, keltaisista, vihreistä ja sinisistä ihmisistä. Haluan avata vielä moniulotteisemman kuvan meistä ihmisistä – koska sitä me olemme.

Syvimmät ja synnynnäiset tarpeemme ovat erilaisia. Osaa meistä on pienestä nassikasta asti kiehtonut kilpaileminen ja voittaminen – se antaa elämälle merkityksen ja voimaa mennä eteenpäin! Toisilla meistä se toimii päinvastoin – saamme energiaa ja iloa yhteen hiileen puhaltamisesta, me-henkisyydestä tai sosiaalisista kontakteista. Kilpaileminen ja toisten vahva voittamisen halu suorastaan vie energian ja elämänilon.

Jotkut meistä rakastaa uusia kokemuksia, muutoksia ja riskien ottamista – ja osa meistä kaipaa luonnostaan enemmän rauhallisuutta ja asioiden ennakointia. On niitä, joilla järjestelmällisyys ja suunnitelmallisuus tulee luonnostaan ja on vaikea tehdä asioita jollei elämä, pöytä, huone tai kalenteri ole järjestyksessä. Ja toiset taas nauttivat siitä, että elämä on jatkuvaa ja spontaania improvisointia.

On idealistisia maailmanparantajia, periaatteellisia ihmisiä, fyysisestä aktiivisuudesta tai jopa syömisestä motivoituvia ihmisiä. Ja sitten on jalat-maassa olevia realisteja, opportunistisia tai mukavuudenhaluisia ihmisiä ja niitä, joille syöminen on pelkkää tankkausta.

Mikä meitä kaikkia sitten yhdistää? Se, että meistä kaikista löytyy nämä 16 elämänmotiivia, mutta eri vahvuuksilla. Jokainen meistä on uniikki yhdistelmä erilaisia tarpeita eli motiiveja.

Juuri kun olemme tunnistaneet yhden ominaisuuden toisessa ja kuvittelemme tietävämme koko ihmisen, toinen yllättää ja näyttää itsestään uuden puolen. Motiivimme näyttäytyvät vielä erilaisilta eri tilanteissa – saatamme olla kilpailuhenkisiä töissä, mutta hoivaavia kotona. Tai me-henkisiä töissä, mutta ei-sosiaalisia kotona. Ja kun kohtaamme ihmisen, joka motivoituu ihan eri asiasta kuin me, meidän on vaikea ymmärtää ja arvostaa. Ja silloin tuomitsemme helposti – ajattelemme että omat tarpeemme ovat ne parhaat ja muidenkin pitäisi elää niiden mukaan.

Sankarintekijän vinkki:

Kun näet ihmisiä, jotka voivat huonosti, joiden motivaatio on kadoksissa tai jaksaminen on hukassa – mietipä mitkä heidän tärkeistä tarpeista oikein jää täyttymättä? Sieltä se nimittäin lähtee. Omien tarpeiden toteutuminen elämässä antaa meille energiaa ja onnea – ja päinvastoin.

Mitkä ovat sinun syvimmät tarpeesi? Jos haluat ymmärtää omia tai muiden ihmisten erilaisia tarpeita tai motiiveja paremmin – ota rohkeasti yhteyttä minuun (minna@heromaker.fi)

Aurinkoista ja energistä pääsiäistä kaikille,

Minna